BEST MUFFINS EVER!


Tänään teki mieli jotain hyvää ja kun torilta oli tullut ostettua litra mansikoita ja pensasmustikoita niin muffinssejahan niistä syntyi. Kehiteltiin hiukan "terveellisempi" ohje jos valkosuklaata ei lasketa....ja senhän voi jättää pois jos kiusaukselta pystyy:)

3pientä luomu kananmunaa
2dl ruskeaa intiaanisokeria

//vaahdota//

//Lisää joukkoon ja sekoita//

2,5dl mantelijauhoa
1dl luomujauhoja
0.5dl seesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
1dl luomu soijamaitoa
2rkl kaurahiutaleita
1,5dl sulatettua luomuvoita /tai luomumargariinia /tai luomuöljyä

//nostele joukkoon varovasti//

3dl tuoreita mustikoita
1dl tuoreita puolikkaita mansikoita
150g valkosuklaata paloina

Paista keskitasolla uunissa 180 astetta n.20min

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I wanted something sweet so we made these muffins. I desided to share the recipe in here because those were just too good to be true.

3 small organig egg
2dl brown indiansugar

 //Whisk together//

//Add these and mix together//

2,5dl almond flour
1dl organic flour
0,5dl sesame seads
0,5 flaxseads
2teaspoon baking powder
2teaspoon vanilsugar
1dl organic soyamilk
2 big spoon of oatmeal
1,5 melted organig butter

//Carefully add these and bake on 180 celcius for about 20min.//

3dl fresh blueberries
1dl strawberries
150g white choclate

Photo credit: Riikka Kantinkoski

21 comments:

  1. yummm. those looks delicious! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. THose were so good and almost all pure health! At least for your soul:)

      Delete
  2. Ooh... pakko testata! (Yrjötaudin jälkimainingeissa ja paastopäivän jälkeen KAIKKI ruoka aiheuttaa kuolausreaktion.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testaa ihmeessä! Kuulostaa ehkä pervolta mut ne oli ihanan kuohkeita ja kosteita...:)

      Delete
  3. I don't know how many times I could say how much I love your blog!!

    it is really inspiring, I love your design,
    it is the first time I leave a comment but you can be sure i'm coming almost every day here ;)

    thanks you so much for this wonderful blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are welcome! And thank you so much!

      Delete
  4. look so good. I hope I have time to do it quickly.

    ReplyDelete
  5. As a coeliac I can;t eat flour, but I think they'd be good if I replaced with gluten free flour. Oh, yum!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes you can. My mum has that too so I´m very used to do and eat gluten free food. And because there is most of almond flour I think you could first but all the other ingredients and after that inlude gluten free flour just so the batter comes a bit thicker.

      Delete
  6. Anonymous5/24/2012

    Today I also uses blueberrys, lucky that I still got some left, Because I have to try your recepie!!! Have a wonderful day!

    ReplyDelete
  7. Anonymous5/25/2012

    Huh, kun näyttää hyvältä. Kyllä hyvä kuva on jo puoli ruokaa...;)

    ReplyDelete
  8. they look and sounds soooo good! thanks for sharing : )

    ReplyDelete
  9. Herkullisia näköisiä muffinsseja! Onko nuo "vuoat" taiteltu vain leivin paperista? Aika käteviä ja kivan näköisiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä on. Mulla on sellainen muffinssi vuoka johon mahtuu kaksitoista muffinssia. Leikkelen siihen aina neliöt leivinpaperin palaset kun ne ovat niin kauniit:)

      Delete
  10. Oh my.. looks yummie!

    ReplyDelete